Seviclimb

seviclimb@seviclimb.cat

+34 669 584 345

Segueix-nos:

© Copyright Seviclimb 2021

 

10 jocs diferents per practicar al rocòdrom

A Seviclimb tenim ja molta experiència muntant rocòdroms i últimament n’hem muntat en algunes escoles i llars d’infants, és per això que hem pensat que us seria útil un article amb 10 propostes diferents de jocs que es poden fer en un rocòdrom especialment pensades per infants:

1. Atrapar: Horitzontalment s’estableix els metres de paret vàlids, i valent-se de totes les preses, consisteix a atrapar la persona rival mentre escala. Quan arribes al final de la paret, baixes i vas al principi per a tornar a pujar.

2. Recorregut dissenyat: Una persona del grup tria les preses de mans i peus on han d’agafar-se els altres en una seqüència de moviments tot creant un recorregut. Aleshores totes les persones participants han d’intentar fer la seqüència i la que l’ha dissenyat ha de ser l’última, de manera que si no ho aconsegueix guanyen els altres.

3. Cos a cos: Dos escaladors/es es col·loquen en el rocòdrom i intenten fer-se caure mútuament fent servir mans, peus i fins i tot el cos. Es recomana un panell inclinat on la caiguda vagi directament al matalasset. 

4. El presumit: Es marca una ruta fàcil amb guix. Cada escalador/a realitza la ruta i l’últim/a, després de fer-la, treu una de les marques de manera que el recorregut queda amb un lloc menys on agafar-se. Ara, els/les companys/es han de realitzar la nova ruta. Si ningú pot fer-ho, l’escalador/a que prèviament ha tret la presa ha de demostrar que pot fer el recorregut. Si ell/a no pot fer el moviment es torna a marcar la presa amb guix. Si tots/es el fan, un altre jugador/a treu una altra presa.

5. Moment zero: S’assenyala una successió de preses que cal recórrer fent servir els dos peus però només un braç. O simplement recòrrer el mur amb una sola mà (i els dos peus) i quan l’infant estigui cansat, canviar de mà. Variant, Un sol peu: Es realitza el recorregut amb el suport de només un dels peus

6. Aguant: Els/les jugadors/es pugen a una paret on es mouen lliurement intentant aguantar més temps que els altres sense baixar. Cal estar en moviment, sense posicions de repòs. 

7. Vesteix-te!: En la paret i en el terra prèviament s’han penjat diferents peces (barrets, guants, pantalons, jaquetes, sabates, arnès, mosquetons, bossa de magnesi, etc.) que l’escalador/a s’haurà d’anar posant mentre segueix el recorregut. Variant, Despulla’t!: Al contrari que l’anterior, el jugador/a es va traient peces de roba i deixant-les en diferents punts del recorregut.

8. Marca d’altura: Es marca una línia horitzontal (amb guix o imaginària) i cal escalar lateralment entre el sòl i aquesta línia. Comprovareu que com més baixa sigui aquesta, més difícil serà el recorregut.

9. Memòria: Un/a assenyala amb el dit una seqüència de 5 a 10 moviments que el/la company/a ha de realitzar de memòria. No hi ha cap marca que assenyali la presa a utilitzar.

Esperem que aquestes propostes us siguin d’ajut, i ja ho sabeu, ara ja no teniu excusa per no jugar amb el rocòdrom!