Actualitat

Novetats del sector

Saps si la teva instal·lació d'oci o àrea de joc està degudament certificada?

A Seviclimb vetllem per la seguretat dels infants que gaudeixen dels nostres jocs i, per tant, totes les nostres instal·lacions compleixen la norma establerta i están certificades.
Sovint ens hem trobat que algunes instal·lacions no han passat la certificació anual i la majoria de vegades és per desconeixença de tenir aquesta obligació, i és que els propietaris d'aquestes instal·lacions molts cops no saben que s'han de certificar una vegada a l'any, ja que la certificació inicial al cap d'un any ha perdut la validesa.


Per això hem volgut elaborar aquest article i us el fem arribar, a continuació, doncs, us detallem alguns elements a tenir en compte pel que fa a les instal·lacions d'oci i esportives.

"Ningú es planteja no inspeccionar un ascensor no obstant... Què passa amb les instal·lacions on juguen els nostres infants i adolescents?"

No inspeccionar les instal·lacions inicialment i anualment, per una entitat independent amb competència acreditada, posa en risc seriosament la seguretat dels usuaris.
El fet d'haver passat la inspecció inicialment no vol dir que ja no s'hagi de tornar a certificar, i és que és molt important fer aquesta certificació un cop a l'any, ja que, d'un any per l'altre la instal·lació pot haver patit canvis o es pot haver malmès.


Quin tipus d'instal·lacions han de ser revisades anualment?

-Instal·lacions esportives (pistes exteriors i interiors amb porteries, cistelles, xarxes...)
-Pistes per a usuaris d'esports sobre rodes com poden ser skateparks.
-Equips fixes d'entrenament a l'aire lliure (biosaludables, Work Out, cal·listènia...)
-Tobogans aquàtics.
-Circuits acrobàtics en altura.
-Parcs infantils.

Qui esta acreditat per certificar?

Les instal·lacions han d'estar revisades per un organisme independent. És a dir, que el certificador no pot ser part interessada en la instal·lació que es pretén inspeccionar. A més ha de ser un organisme acreditat per ENAC (Entidad Nacional de Acreditación).
D'aquesta manera, mai primaran interessos econòmics sobre la seguretat dels usuaris.

Per a més informació sobre les empreses acreditadores podeu entrar a www.enac.es.

Seviclimb entrega sempre els muntatges certificats de manera que el client només s'ha d'encarregar de mantenir la certificació anualment, i és que la seguretat per a nosaltres és el primer.